Categories: 50 kvinner på 50

50 kvinner 50

Anja Annesdatter Riiser

Landdirektør i Palestina for Norsk Folkehjelp

Tøyen, Oslo

«Det er ikke alle kampene jeg tar lenger. Jeg kan fremdeles huske med glede alle demonstrasjonene i tenårene, uansett hvor små de var, bare de var på rettferdighetens side. Den lidenskapen er der ikke lenger. Jeg har opplevd mye, og du får mer tyngde når du blir eldre. Det er vanskeligere å avfeie Anja som 50-åring enn Anja som 29-åring. Jeg har heldigvis ikke blitt utsatt for så veldig mange «du er kvinne»-greier. Jeg er først og fremst menneske.»

Les hele intervjuet på www.altsa.no

 

50 kvinner på 50

Siri Lindstad

Journalist

Nasjonalbiblioteket, Oslo

«Jeg er skeiv, barnløs og lykkelig. Jeg har aldri vært en del av det heteroseksuelle spillet, og har dermed alltid kjent meg ganske usynlig i mange streite sammenheng. Samtidig ligger det en frihet i å være usynlig. Det å kunne snike seg langs veggene og bare observere, er jo deilig. Jeg tenker at hvis noen overser meg, er det først og fremst de som går glipp av noe.»

Les hele intervjuet på www.altsa.no

 

50 kvinner på 50

Sigrun Norderval

Filmarbeider

Tøyenbadet, Oslo

«Er aldring egentlig et tap? Eller er det heller en annen skjønnhet? Nå som jeg er 50 og ser tilbake, tenker jeg at den indre berikelsen som følger aldring og erfaring, er langt mer enn det ytre tapet. Jeg vil ikke imitere ungdom. Hver rynke er levd liv. Og jeg har levd.»

Les hele intervjuet på www.altsa.no

50 kvinner på 50

Stine Gry Findsen

Vokalist

Strøby Egede, Danmark

 

«Hver alder har sine gleder og sorger. Overgangen er stor fra å være ung og ha en vellykket sangkarriere til å være i femtiårene og oppleve at det ikke lenger var bruk for meg på samme måte som før. Det var ikke direkte uttalt, men plutselig ble jeg litt for gammel. Skal jeg da si farvel til å synge, som jeg elsker? Det tok meg et par år før jeg kom fram til at «nei, jeg skal da for faen synge».

 

Les hele intervjuet på www.altsa.no