Categories: 50 kvinner på 50

Et dokumentarisk portrettserie av kvinner på 50 – forbilder for oss som står midt i livet, men også for kvinner som kommer etter.

50 kvinner på 50

Hege Kornberg Christensen

Sykepleier

Fløyen, Bergen

 

«Krykker, rullator og elektrisk rullestol i en alder av 50 – du må ha en indre styrke for å kunne tåle det. Men jeg har en tydelig mestringsstrategi. Lykke er en ferskvare, og for meg er lykke mange ting. Lykke er selvfølgelig mannen og barna mine, nærmeste familie og venner. Å være i et forhold som jeg etter 25 år fremdeles har lyst til å være i, er lykke. Før jeg ble skadet, handlet også lykke om frihet, fritid, opplevelser og naturen. Med skaden kom store endringer som gjorde at jeg måtte endre lykkebegrepet og finne ny lykke. Jeg måtte lære å mestre nye ting.»

 

 

50 kvinner på 50

Anne-Marie Helland

Direktør

St Hanshaugen, Oslo

«Jeg har selvfølgelig reflektert over alderen, men jeg føler ikke så stor forskjell. Plutselig har det slått meg at jeg ikke er den yngste på arbeidsmarkedet lengre. Ikke det at jeg har tenkt å bytte jobb, men plutselig er det et tema. Nå er jeg blant de eldre i bunken, og ikke så attraktiv på grunn av alderen. Jeg tror mange kvinner føler på det, og jeg tror det er reelt også. Jeg ser bare på min egen arbeidsplass; Jeg er direktør og i min stillingskategori og oppover er det få kvinner, men det er mange unge kvinner i lavere stillinger.»

 

50 kvinner 50

Anja Annesdatter Riiser

Landdirektør i Palestina for Norsk Folkehjelp

Tøyen, Oslo

«Det er ikke alle kampene jeg tar lenger. Jeg kan fremdeles huske med glede alle demonstrasjonene i tenårene, uansett hvor små de var, bare de var på rettferdighetens side. Den lidenskapen er der ikke lenger. Jeg har opplevd mye, og du får mer tyngde når du blir eldre. Det er vanskeligere å avfeie Anja som 50-åring enn Anja som 29-åring. Jeg har heldigvis ikke blitt utsatt for så veldig mange «du er kvinne»-greier. Jeg er først og fremst menneske.»